príprava kávy

v našich zemepisných končinách patrí medzi najpopulárnejšiu prípravu kávy ( hlavne v kaviarňach ) epsresso , ale existuje množstvo renomovaných a veľmi zaujímavých spôsobov . v tejto sekcii si opíšeme základné , aj tie , čo tvoria momentálne svetové trendy

  • ESPRESSO

jeden z nájznámejších spôsobov prípravy kávy . ale vedeli ste , že pri espresse je naozaj veľmi dôležité dodržiavať zásady správnej prípravy . závisí to hlavne od človeka-baristu , ktorý vám daný nápoj pripravuje . je pár základných zásad , ktoré sú dané

  • potrebná porcia mletej kávy 7g+/-0,5
  • teplota vody pripravovanej porcie 88C+/-2C
  • teplota kávy v šálke 67C+/-3C
  • vstupný tlak 9 barov +/- 1
  • čas pressovania(piccolo) 25sek+/-2sek
  • viskozita pri 45C>1,5mPa s
  • tuk>2mg/ml
  • kofeín<100mg/šálka
  • mililitre v šálke(piccolo)25ml+/-2,5

 

  • CHEMEX

veľmi príjemný spôsob a navyše úplne jednoduchý na prípravu , s tým , že po príprave máte za pár sekúnd čistý stôl . na prípravu potrebujete jednoduchú nádobu=chemex , do ktorej vložíte papierový filter a môžete začať s prípravou . No nezabudnite , že aj pri tomto spôsobe platia zásady ( pomer , voda ,káva , dľžka extrakcie )

zakúpite v našom eShope TU

  • FRENCH PRESS

u nás v posledných rokoch tento spôsob naberá na popularite . opäť jednoduchá príprava a rýchly čas čistenia

  • POUR OVER

novinka na báze filtrovanej kávy , kde čarovné šálky hario urobia zázrak z vašej kávy .

zakúpite v našom eShope TU

  • AEROPRESS

nie je to hračka , je to aeropress . úžasný systém , excelentný zážitok .

 zakúpite v našom eShope TU

  • SIPHON BREWER

nezvyčajná metóda , netradičná príprava .

  • DŽEZVE / IBRIK

už aj na slovensku môžete nájsť pár podnikov , naozaj pár , kde vám pripravia pravú arabskú kávu na piesku alebo na plynovom ( elektrickom ) horáku .

  • PODS / capsule

vhodný hlavne na domáce alebo firmené použitie , keď máte záujem svojej návšteve alebo svojím partnerom ponúknuť kvalitnú alternatívu espressa .

 

 

zakúpite v našom eShope TU

 

  • moka

jeden z tradičných starodávnych spôsobov , patrí medzi najoblúbenejšie v taliansku . káva si zachováva svoju silu a obrad prípravy , vôňa , sú tie dôvody , ktoré vás presvedčia aspoň raz v živote vyskúšať tento spôsob .

  • my pressi - twist

revolučná novinka , ktorá bola uznaná aj asociaáciou SCAA . ak sa neviete zbaviť pocitu , že iná káva ako espresso pre vás neexistuje , toto je ten správny pomocník , kde si svoje espresso môžete vychutnať napr. aj na horách .

 


 


čerstvo pražená káva od spoločnosti coffee touch s.r.o , ktorá má svoje kaviarne v žiline , kde ponúka svojim klientom okrem kávy costadoro aj niečo navyše , výberovú kávu najvyššej kvality . na našich stránkach nájdete rôzne ponuky , kávu do vašej kaviarne alebo na doma