praženie kávy

jeden z najdôležitejších faktorov , ktorý ovlyvňuje výslednú chuť kávy . poznáme viac druhov praženia ( rozličná teplota a stupne ) , toto sa nám odrazí na výslednej chuti kávy 

 

typ praženia teplota crack farba charakteristika 
cinamon do 205 pred 1. pukaním   svetlo hnedá 

vysoká kyslosť

ploché telo 

new england  205 1.pukanie   tmavšie hnedá

kyslosť

výraznejšie telo 

light 215 po 1.pukaní primeraná hnedá 

kyslosť

bohaté telo

komplexnosť 

regular city 215-225 pred 2.pukaním  hnedá  

miernejšia kyslosť

vyvážený

balance -

kyslosť

horkosť 

trpkosť 

full city-vienna 225-230 2.pukanie tmavšia hnedá  maximalna komplexnosť chute 
french-espresso 230-235 inheď po 2.pukaní primeraná tmavšia 

nevýrazná kyselosť

dominuje sladkosť 

italian  cca 240  ..... po 2.   tmavá hnedá 

jemná spálenosť

sladkosť

nutty 

spanish  nad 245  .....................  veľmi hnedá 

 spálenosť

čokoláda 

 


 


čerstvo pražená káva od spoločnosti coffee touch s.r.o , ktorá má svoje kaviarne v žiline , kde ponúka svojim klientom okrem kávy costadoro aj niečo navyše , výberovú kávu najvyššej kvality . na našich stránkach nájdete rôzne ponuky , kávu do vašej kaviarne alebo na doma